• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/medyaparis
  • https://twitter.com/medyaparis
Avrupalı Türk kadını bilgilendirme Toplantılarının Paris toplantısı gerçekleştirildi.
    Aile ve Sosyal Bakanlığının organize ettiği Avrupalı Türk kadını bilgilendirme Toplantıları Başkent Paris başta  olmak üzere Fransa'da Strasbourg, Lyon,  Bordeaux, Nantes,  Marseille,  şehirlerinde düzenlendi.
    Fransa Ditib toplantı salonunda Paris'te gerçekleşen Toplantıda 
Büyükelçi yardımcısı Ali Onan, Din Hizmetleri Ataşesi Gençağa Sayan, bir çok dernek başkanı ve konunun ana ögesi kadınların katılımı ile gerçekleştirildi.
    Türkiye'den gelen Doç.Dr. Göknur  AKÇADAÇ rehberliğinde panelde yine konuşmacı olarak Konsolosluk hukuk danışmanı Avukat Selçuk DEMİR, Psikolog  Gülsen SAGUN, Psikolog Fulya ÖZDEN ve Paris ve civarında yaşayan kadınlar adına sözcü olarak Feyza OĞRAŞ katıldı.
     Kadına şiddet konusunun işlendiği konuşmada, Aile içi  şiddete maruz kalan kadınların nasıl bir yöntem izlemesi hukuk boyutunda anlatılarak yapması gerekenler konusunda da toplantıya katılanlar bilgilendirildi.
     Fransa'da Paris ve civarında yaşayan Türk kadınları adına söz alan Feyza Oğraş  Göçmen ailelerinin ilk gelişinden bu güne olan tarihçesinden bahsederek üç kuşak boyu  sorunların ana nedeninin altını çizdi.
    Türkiye'den gelen konuşmacı Doç.Dr. Akçadağ ise Bakanlık olarak Fransa'da Yaşayan Türk Kadınları için el kitapçığı hazırladıklarını bu kitapçık içinde yardım almak için her türlü imkanın olduğunu bu Toplantının amacının bu kitapçığı tanıtmak ve Avrupa kadınlarını yakından gözlemleyerek sorunlarına kalıcı çözüm üretebilmek için bir fırsat olduğunu, buradan edindiği bilgileri bakanlarla paylaşacağını bildirerek toplantıların devamını müşavirliklerin yapacağını bildirdi.
   Ayrıca bu hazırlanan hem Türkçe hem Franszıca kitapçığa ulaşmak isteyenlerin Konsolosluklardan temin edebileceklerinin altını çizdi.
   Kitapcığın içeriğinde ise Fransa'da, evlenme, boşanma, aile birleşimi, girişimci olma, birlikte yaşama, koruyucu aile olma, aile içi şidet gibi bir çok konu hakkında doyurucu bilgiye yer almakta.

  
1210 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın