• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/medyaparis
  • https://twitter.com/medyaparis
'Dünyayı İyilik Değiştirecek. Yeryüzünde kötülüğü silecek en büyük güç iyiliktir.'

"Yeryüzünde kötülüğü silecek en büyük güç iyiliktir. Yeryüzünde savaşı ortadan kaldıracak en büyük güç barıştır."

“İyilik selam vermektir, selam almaktır. İyilik tebessüm etmektir.Gözyaşı silmektir. İnsanların yüreğine sevinç taşımak en büyük iyiliktir.”

"Her iyilik sosyal bir sorumluluktur ve bizi Rabbimiz katında yücelten bir değerdir."

“İyilik kötülükten fazladır ancak gündemde kendine yer bulamıyor. Keşke haber bültenleri haftada birgün sadece iyilik haberleri verse.”

Türkiye ve dünyadan bin 100 hikâyenin arasından seçilen 7 iyilik hareketine, 13 Mart Pazar Günü  Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek törenle ödülleri takdim edilecek.

Türk Diyanet Vakfı'nın bu yıl ikincisini düzenlediği "Uluslararası İyilik Ödülleri"nin sahipleri açıklandı.  Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr.  Mehmet Görmez, ''Uluslararası İyilik Ödülleri'' için ulusal ve uluslararası alanda 8 farklı dilde, yaşanmış bin 100 hikâyenin dört ayrı komisyon tarafından değerlendirildiğini söyledi.

Değerlendirme kriterlerini basın mensuplarıyla paylaşan Görmez, "Hikayelerin özgün ve orijinal, yaşanmış ve güncel olmasını, dünya için umut olmasını, sonuç bakımından insana ve çevreye katkı sağlamasını, insani yardım, sağlık, eğitim ve çevre alanında yapılmasını önemsedik" dedi.

Birbirinden değerli isimler ödül töreninden olacak

Birbirinden özel bin 100 insan hikâyesi arasından seçilen 7 iyilik hareketine, 13 Mart Pazar günü  Haliç Kongre Merkezi'nde  Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan,  Sudan eski  Cumhurbaşkanı Abdurrahman Swar Ez-Zeheb, bakanlar, milletvekilleri, akademisyenler, yurtiçi ve yurtdışından katılacak birbirinden değerli isimlerin katılımı ile ödülleri takdim edilecek.

Yeryüzünde iyiliğin egemen olması için

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr.  Mehmet Görmez,  Türkiye Diyanet Vakfı olarak son yıllarda, ülkemizde ve yedi kıtada insanlığın hizmetinde olmak ve yeryüzünde iyiliğin egemen olması için çalışmak gibi iki önemli hedef üzerinde durduklarını söyledi. Dünyanın zor bir süreçten geçtiğini belirten Görmez, "Günümüzde tüm insanlığı kuşatan şiddet, terör, nefret, düşmanlık, ırkçılık, ayrımcılık ve işgallerin yol açtığı tablo, iyiliğin yeniden İslam coğrafyasında ve bütün dünyada hâkim kılınması için seferber olunmasını zorunlu kılmaktadır" dedi.

 'Farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz'

Görmez, iyilik için yaşamayı varoluş sebebi olarak gördüklerini, bu noktadan hareketle iyiliği yaymak, iyiye ve iyiliğe olan farkındalığı artırmak için her yıl  Türkiye Diyanet Vakfı'nın kuruluş yıldönümü olan 13 Mart'ta, ülkemizde ve dünya genelindeki iyilik öncülerine ödül takdim etmek üzere Uluslararası İyilik Ödülleri Programı düzenlediklerini belirtti. Görmez, konuşmasına şöyle devam etti: "Vakfımızın kuruluş yıldönümlerini bir iyilik hareketine dönüştürerek  Türkiye'de ve dünyada hizmet götürdüğümüz bütün ülkelerde iyilik konusunda, hayır konusunda, ihsan konusunda bir farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz."

Bu yılki tema: 'Dünyayı iyilik değiştirecek'

İlki geçen yıl gerçekleştirilen program kapsamında toplumsal meselelerin çözümünde inisiyatif kullanan ve iyiliğin çoğaltılmasına hizmet eden 6 yaşanmış iyilik hikayesinin ödüllendirildiğini hatırlatan Görmez, "Bu yıl da 'Dünyayı iyilik değiştirecek' temasıyla düzenlediğimiz, 2.  Türkiye Diyanet Vakfı İyilik Ödülleri'ni, 13 Mart 2016 tarihinde  Haliç Kongre Merkezi'nde, uluslararası misafirler, üst düzey devlet erkânı ve vatandaşlarımızın katılımıyla gerçekleştireceğiz. 'Yeryüzünde iyilik egemen oluncaya kadar' sloganıyla yola çıkan Vakfımızın, uluslararası bir iyilik hareketi olarak kuruluşunun 41. yılında, iyiliğin toplumun her alanına yayılmasına ve İslam coğrafyasında yeniden barış, huzur ve kardeşlik ortamının tesis edilmesine katkıda bulunmak amacıyla 3'ü ülkemizden, 4'ü de dünyanın farklı bölgelerinden olmak üzere 7 iyilik öncüsüne ödül vereceğiz" diye konuştu.

1.100 hikâye arasından seçilen 7 iyilik öncüsü

Görmez, konuşmasına şöyle devam etti: " Diyanet İşleri Başkanlığımızın il ve ilçe teşkilatları, yurtdışı temsilcilikleri,  Türkiye Diyanet Vakfının 135 ülkede iş birliği yaptığı kurumlar, internet ve medya taramaları ile 8 farklı dilde bin 100 civarında hikâye oluşturulan komisyonlar tarafından titizlikle incelendi. Yapılan değerlendirmeler neticesinde yurtdışından ve ülkemizden 1.100 yaşanmış iyilik hikâyesi içerisinden belirlenen 7 iyilik öncüsüne ödül takdim edeceğiz. Ayrıca Vakfımızın kuruluş tarihi olan 13 Mart'ın içerisinde yer aldığı haftayı "İyilik Haftası" olarak belirledik. Bu kapsamda çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. İyilik Haftası ve iyilik ödülleri, vakfımızın iyilik kavramıyla bütünleşmesine hizmet edecektir."

"TDV Uluslararası İyilik Ödülleri" sahipleri açıklandı

Komisyonlar tarafından ciddi bir çalışma ve titiz bir değerlendirme sonucunda bu yıl Uluslararası İyilik Ödülü verilmesi kararlaştırılan isimler şöyle:

Cumhurbaşkanı olarak ömrünün sonuna kadar bu makamda kalabilecekken kendini iyiliğe adayan,  Afrika'nın en köklü sivil toplum kuruluşlarından ''Munazzama ad-Dawa al-İslamiyye''yi 40'ı aşkın  Afrika ve  Asya ülkesinde faaliyeti olan uluslararası bir sosyal yardım kurumuna dönüştüren  Sudan eski  Cumhurbaşkanı Abdurrahman Muhammed Swar Ez-Zeheb;  Doğu Asya Barış Ödülünü alan ilk Malezyalı kadın olan ve 2003 yılından bu yana çatışma ya da afet bölgelerinde doktor olarak görev yapan, yaralı ve hastalara şefkat dolu ellerini uzatan Jemilah Mahmood; kalbi ve vicdanının sesine kulak vererek.

  
978 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın